kardespenna@gmail.com

Magyar Hősök Csomag

Magyar Hősök Csomag
A képek csak illusztrációk.

Magyar Hősök Csomag

Cikkszám: MHCS
9 990 Ft
Nettó: 9 514 Ft +áfa
Kiszerelés: db
Készlet:Érdeklődjön
A csomag tartalma a következő: Maruzs Roland: "Vitézség dolgában töretlen" ifj. Sarkady Sándor: "Oroszlán a Pumák között"
Megosztás másokkal:

Termékismertető

"Vitézség dolgában töretlen"

Korabeli, levéltári források alapján több évnyi kutatást követően került összeállításra a kötet, amelyben megismerhetjük azokat a magyar honosságú katonákat, akik részére az első világháborúban a legmagasabb kitüntetést adományozták, az Arany Vitézségi Érmet.    

A lexikonszerű összeállítás mellett korabeli jelentések, harcleírások és visszaemlékezések alapján mintegy száz – eddig nem publikált – hőstett és fegyvertény leírását is megismerheti az olvasó. A téma iránt érdeklődő így betekintést nyerhet abba hogyan álltak helyt legjobb katonáink a „Nagy Háborúban”
Több mint 200 portré és az adományozáshoz kapcsolódó mintegy 30 korabeli dokumentum valamint fénykép gazdagítja a kötetet, amely keménytáblás, és 414 oldallal rendelkezik.


"Oroszlán a Pumák között"

A leghitelesebb – és így a legértékesebb – mindig a szemtanú beszámolója. Ha pedig egy olyan katona elbeszélését olvashatjuk, aki nem érte meg, hogy az eseményeket már tisztes időtávlatból szemlélhesse, még felbecsülhetetlenebb érték. Ez az érték pedig egyenesen páratlan, ha egy olyan ászról van szó, mint vitéz nemes Molnár László repülő hadnagy, aki halála napjáig hazánk legsikeresebb vadászpilótája volt. A könyv, amit az olvasó a kezében tart, a kiváló soproni történész, ifj. dr. Sarkady Sándor többéves kutatómunkájának gyümölcse, amelyen keresztül személyesen ismerheti meg Molnár hadnagyot, a kisgyermekkortól egészen a haza és a bajtársai védelmében az utolsó pillanatig önfeláldozóan kitartó hős haláláig. A könyv egyben egy súlyos adósság törlesztése is: a Magyar Királyi Honvéd Légierő történetével foglalkozó munkák eddig fájóan keveset – és sokszor bántóan helytelenül – foglalkoztak annak egyik legkiválóbb pilótájával.

Bátran ajánljuk ezt a könyvet, nem csak a (harci) repülés szerelmeseinek, hanem a téma iránt kevésbé érdeklődőknek is: a mozgalmas, megannyi személyes történettel fűszerezett könyvből egy tiszta jellemű, önzetlen magyar fiatal fájóan rövid, ám sokszínű életét ismerheti meg az olvasó.

199 oldal, 163 színesen nyomtatott kép, puha kötésben.Figyelem! Csak a készlet erejéig!

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Mások ezt tették még a kosárba

 Missuray-Krúg Lajos: Tüzek a végeken
Érdeklődjön
3 500 Ft
3 333 Ft +áfa
 Elveszett győzelmek
Érdeklődjön
7 990 Ft
7 610 Ft +áfa
 Arany Vitézségi Érem (replika)
Érdeklődjön
2 500 Ft
1 969 Ft +áfa
 Maruzs Roland: Virtus dolgában töretlen
Érdeklődjön
8 990 Ft
8 562 Ft +áfa