kardespenna@gmail.com

Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül

Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül
A képek csak illusztrációk.

Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül

Cikkszám: ERHGYN
4 000 Ft
Nettó: 3 810 Ft +áfa
Kiszerelés: db
Készlet:Érdeklődjön
"E kötet, amely először csak jóval Rommel tragikus halála után jelent meg, teljes terjedelmében most kerül először a hazai olvasó kezébe. A páncélos-gépesített hadműveletek XX. századi mesterének műve nem avult el 2017-re sem. Minden valamirevaló tisztképző intézményben kötelező olvasmány ma is, stratégiai szemléletét, harcászati példáit világszerte oktatják. Ezért egy szakmai szempontból is igényes magyar fordításnak ott a helye nem csak a korszak és a hadtörténelem iránt érdeklődők, de az aktív és leendő honvédtisztek polcán is." Illésfalvi Péter hadtörténész
Megosztás másokkal:

Termékismertető

"Erwin Rommel. A modernkori hadviselés és hadművészet történetének megkerülhetetlen, immár ikonikus alakja. Közelítsen hozzá bárki, bármilyen érzelemmel, az elvitathatatlan tény, hogy kora egyik legkiemelkedőbb hadvezére volt. Már fiatalkorában is az elszántság, a szellemi frissesség, a leleményesség jellemezte. A II. világháború tábornokaként a katonai szaktudás, a mindenre kiterjedő körültekintés kiváló példáit adta, ugyanakkor magas fokon gyakorolta a bajtársiasság és a bátorság erényeit is. 1941 februárjától 1943 márciusáig irányította a tengelyhatalmak Észak-Afrikában harcoló csapatait, ahol a britek (és később amerikaiak) majdnem mindvégig nyomasztó technikai és létszámbeli fölényben harcoltak vele szemben. A tábornagy olyan, mondhatni virtuóz módon vezényelte a német és olasz hadosztályokat, hogy azzal többnyire ellenfeleit is alaposan meglepte. A nyugati szövetségesek félték és tisztelték nevét, s mivel folyamatosan az első vonalakat járta, ahol a legegyszerűbb gránátossal is fesztelenül és örömmel beszélgetett, saját katonái között is hamar élő legendává nemesült a beosztottaival mindenben teljes sorsközösséget vállaló tábornagy.

E kötet, amely először csak jóval Rommel tragikus halála után jelent meg, teljes terjedelmében most kerül először a hazai olvasó kezébe. A páncélos-gépesített hadműveletek XX. századi mesterének műve nem avult el 2017-re sem. Minden valamirevaló tisztképző intézményben kötelező olvasmány ma is, stratégiai szemléletét, harcászati példáit világszerte oktatják. Ezért egy szakmai szempontból is igényes magyar fordításnak ott a helye nem csak a korszak és a hadtörténelem iránt érdeklődők, de az aktív és leendő honvédtisztek polcán is."

Illésfalvi Péter hadtörténész

295 oldal - Keménytáblás

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Mások ezt tették még a kosárba

 Elveszett győzelmek
Érdeklődjön
7 990 Ft
7 610 Ft +áfa
 Oroszlán a Pumák között
Érdeklődjön
3 990 Ft
3 800 Ft +áfa
 Missuray-Krúg Lajos: Tüzek a végeken
Érdeklődjön
3 500 Ft
3 333 Ft +áfa