Látogasson el webáruházunkba!

Oroszlán a Pumák között (Prémium kiadás) (OPK_K)

Webáruház  »  Könyvek  »  Oroszlán a Pumák között (Prémium kiadás)
https://www.kardespenna.hu/termek/ml01-oroszlan-a-pumak-kozott-_premium-kiadas_
 Oroszlán a Pumák között (Prémium kiadás)
Ismerje meg az egyik legkiválóbb magyar vadászpilóta, vitéz nemes Molnár László rep. hadnagy életét, ahogy a kisgyermekből a hazája iránt a végsőkig elkötelezett hős válik!
Ára:
4 000 Ft

Ebben az emlékkönyvben egy huszonhárom évet élt fiatal hadnagynak, a magyar haza egyik legkiválóbb repülő ászának állítunk örök emléket. E könyv a fellelhető dokumentumok segítségével nyomon követi Molnár László életútját kisgyermekkorától iskolás évein át korán bekövetkezett hősi haláláig.

Oroszlán a Pumák között (Prémium kiadás) részletes ismertetője

A leghitelesebb – és így a legértékesebb – mindig a szemtanú beszámolója. Ha pedig egy olyan katona elbeszélését olvashatjuk, aki nem érte meg, hogy az eseményeket már tisztes időtávlatból szemlélhesse, még felbecsülhetetlenebb érték. Ez az érték pedig egyenesen páratlan, ha egy olyan ászról van szó, mint vitéz nemes Molnár László repülő hadnagy, aki halála napjáig hazánk legsikeresebb vadászpilótája volt. A könyv, amit az olvasó a kezében tart, a kiváló soproni történész, ifj. dr. Sarkady Sándor többéves kutatómunkájának gyümölcse, amelyen keresztül személyesen ismerheti meg Molnár hadnagyot, a kisgyermekkortól egészen a haza és a bajtársai védelmében az utolsó pillanatig önfeláldozóan kitartó hős haláláig. A könyv egyben egy súlyos adósság törlesztése is: a Magyar Királyi Honvéd Légierő történetével foglalkozó munkák eddig fájóan keveset – és sokszor bántóan helytelenül – foglalkoztak annak egyik legkiválóbb pilótájával.

Bátran ajánljuk ezt a könyvet, nem csak a (harci) repülés szerelmeseinek, hanem a téma iránt kevésbé érdeklődőknek is: a mozgalmas, megannyi személyes történettel fűszerezett könyvből egy tiszta jellemű, önzetlen magyar fiatal fájóan rövid, ám sokszínű életét ismerheti meg az olvasó.


A prémium kiadás kemény borítóval kerül kiadásra!