Látogasson el webáruházunkba!

Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül (Hgyn01k)

Webáruház  »  Kiemelt termékek  »  Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül
https://www.kardespenna.hu/termek/hgyn01k-erwin-rommel_-haboru-gyulolet-nelkul
 Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül
"E kötet, amely először csak jóval Rommel tragikus halála után jelent meg, teljes terjedelmében most kerül először a hazai olvasó kezébe. A páncélos-gépesített hadműveletek XX. századi mesterének műve nem avult el 2017-re sem. Minden valamirevaló tisztképző intézményben kötelező olvasmány ma is, stratégiai szemléletét, harcászati példáit világszerte oktatják. Ezért egy szakmai szempontból is igényes magyar fordításnak ott a helye nem csak a korszak és a hadtörténelem iránt érdeklődők, de az aktív és leendő honvédtisztek polcán is." Illésfalvi Péter hadtörténész
Ára:
4 000 Ft

Erwin Rommel kora egyik legkiemelkedőbb hadvezére volt. Második könyve most teljes terjedelmében fordításra került.

Erwin Rommel: Háború gyűlölet nélkül részletes ismertetője

"Erwin Rommel. A modernkori hadviselés és hadművészet történetének megkerülhetetlen, immár ikonikus alakja. Közelítsen hozzá bárki, bármilyen érzelemmel, az elvitathatatlan tény, hogy kora egyik legkiemelkedőbb hadvezére volt. Már fiatalkorában is az elszántság, a szellemi frissesség, a leleményesség jellemezte. A II. világháború tábornokaként a katonai szaktudás, a mindenre kiterjedő körültekintés kiváló példáit adta, ugyanakkor magas fokon gyakorolta a bajtársiasság és a bátorság erényeit is. 1941 februárjától 1943 márciusáig irányította a tengelyhatalmak Észak-Afrikában harcoló csapatait, ahol a britek (és később amerikaiak) majdnem mindvégig nyomasztó technikai és létszámbeli fölényben harcoltak vele szemben. A tábornagy olyan, mondhatni virtuóz módon vezényelte a német és olasz hadosztályokat, hogy azzal többnyire ellenfeleit is alaposan meglepte. A nyugati szövetségesek félték és tisztelték nevét, s mivel folyamatosan az első vonalakat járta, ahol a legegyszerűbb gránátossal is fesztelenül és örömmel beszélgetett, saját katonái között is hamar élő legendává nemesült a beosztottaival mindenben teljes sorsközösséget vállaló tábornagy.
E kötet, amely először csak jóval Rommel tragikus halála után jelent meg, teljes terjedelmében most kerül először a hazai olvasó kezébe. A páncélos-gépesített hadműveletek XX. századi mesterének műve nem avult el 2017-re sem. Minden valamirevaló tisztképző intézményben kötelező olvasmány ma is, stratégiai szemléletét, harcászati példáit világszerte oktatják. Ezért egy szakmai szempontból is igényes magyar fordításnak ott a helye nem csak a korszak és a hadtörténelem iránt érdeklődők, de az aktív és leendő honvédtisztek polcán is."
Illésfalvi Péter hadtörténész

295 oldal - Keménytáblás